Latest topics | » Къде е коледното настроениеЧет Дек 12, 2013 7:08 pm by moredn » Мисъл на деняЧет Дек 12, 2013 7:03 pm by moredn » Какво търсим тук?Чет Дек 12, 2013 7:01 pm by moredn » Идилия в бледи стиховеСъб Юли 20, 2013 12:15 pm by hrodopski » Мъдри мисли свързани с любовтаНед Юли 14, 2013 12:29 pm by moredn » Колко жалко, колко болноПон Апр 29, 2013 5:41 pm by hrodopski » Нож с две остриетаСря Авг 22, 2012 7:31 pm by perfect_stranger » Какво слушате в момента?Чет Апр 05, 2012 5:23 pm by Glrk » ПОКАНА - АРТ РЕЗИДЕНЦИЯ "СТАРОТО УЧИЛИЩЕ", 2012Сря Апр 04, 2012 10:42 am by palica |
Poll | | Какво търсим тук? | Влизам, за да видя/покажа различни произведения на изкуството. | | 27% | [ 6 ] | Любопитно ми беше в началото и се привързах към сайтчето. | | 27% | [ 6 ] | Търся нови запознанства и контакти. | | 5% | [ 1 ] | Разнообразявам скуката. | | 32% | [ 7 ] | И аз не знам защо съм тук? | | 9% | [ 2 ] |
| Общо гласове : 22 |
|
|
| Любими стихотворения | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Love. The big Mama
Брой мнения : 293 Points : 584 Reputation : 14 Join date : 24.01.2010 Age : 32
| Заглавие: Любими стихотворения Нед Яну 31, 2010 2:38 pm | |
| Любов - магическа реалност - Павел Матев
Любов - магическа реалност, неоскърбени светове, в които жадно и нормално сърцето-чудо ни зове.
То търси истина и милост и в синкавия полуздрач се смесват най-необяснимо очакван смях с нечакан плач.
И веят в тръпните дървета нехайни, неми ветрове. А в странен климат по полето цъфтят заветни цветове.
Най-често във предсънно време дъжд люляков ще зароси. Там чуваш честни обяснения и още вярваш на сълзи.
И накипяла правда има във жеста, в трепета, в гласа: или отчаян ще заминеш, или ще вършиш чудеса.
Ти сън ли си или те има?
Ти сън ли си или те има, или си утринна звезда, далечна, но с близко име, която свети без следа.
Ту засвети, ту угасне на моята любов лъча, аз ту те нарека прекрасна, ту изненадан замълча.
Къде отиваш, къде изчезна надеждата да бъдеш с мен? Сърцето ми, тревожна бездна, живей щастливия си плен.
Мечта ли си или те има? Ти огън ли си или дим? Защо си тъй неповторима, щом този свят е повторим?!
Последната промяна е направена от Love. на Съб Фев 06, 2010 8:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |
| | | sparkling_dust
Брой мнения : 303 Points : 342 Reputation : 4 Join date : 29.01.2010 Age : 32
| Заглавие: Re: Любими стихотворения Нед Яну 31, 2010 10:39 pm | |
| Видях един ден, че младежа, носещ големите обувки запълнени с преструвки, бе различен на манежа. Погледна тълпите човешки и макар със дрехи от дъга, във клоуна пролича тъга и сега не му беше до смешки. Изведнъж той се намръщи и сякаш с някаква умора към публиката вдигна си взора и видя хора все едни и същи. Уж със различна външност, но всичките сложили маски, със тъжни и весели окраски, за да скрият своята същност. Клоунът видя цирка човешки - нарисувани усмивки на лице и сълзи в очите - но не от сърце. Цирк, пълен с лицемерни грешки, които би пропуснало само дете, защото то е по-чисто и различно. Детето не знае що значи „двулично”, не умее то интриги да плете. Тъжен клоунът в хората се взираше - този тип преструвки му бяха чужди, за него те бяха мръсни и ненужни. Тълпите с маски той не разбираше. И там, във цирка любим, под на клоуна двете очи, аз скоро видях да личи струйка размазан грим.
(От неизвестен автор) | |
| | | Geast
Брой мнения : 645 Points : 827 Reputation : 5 Join date : 13.02.2010 Age : 29
| Заглавие: Re: Любими стихотворения Съб Фев 13, 2010 7:28 pm | |
| ~Мрачни гарвани~ Мрачни гарвани в мрачни одежди В съня ми размахват хладни криле, В съня от фрагменти разложена прелест, Който сън не е всъщност никакъв сън.
Мрачни гарвани в траурни одежди Внасят в съня ми хладен ковчег – В съня ми, от който в покварено цвете възпалено гореше отблясък от теб.
Мрачни гарвани с роби печални Събуждат ме строго от страшния сън – Отворих ковчега с премръзнали длани – Хладна сянка размаха криле.
С леден вятър обгърна душата ми Мракът, който остана след теб.
~Владимир Воронский~ | |
| | | Грейпфрут.
Брой мнения : 10 Points : 10 Reputation : 0 Join date : 13.03.2010
| Заглавие: Re: Любими стихотворения Нед Мар 14, 2010 8:14 pm | |
| Коледа или спонтанен аборт
Трябваше да бъде свята тази нощ. Трябваше домът да стане църква. Но мъжът внезапно се събуди лош. Цял ден лошо яде, лошо пи. И лош захърка.
Трябваше жена му да е хубава в нощта. Трябваше от хубостта й да избухне мракът. Но за друг помисли и внезапно погрозня. Тя не яде и не пи. Но грозно плака.
Трябваше и двамата да са спасени от въпрос: Кой да се изправи утре пред детето? Но е късно... И синът им - нероденият Христос с кървави криле зашляпа към небето. Камелия Кондова | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Любими стихотворения | |
| |
| | | | Любими стихотворения | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |