Latest topics | » Къде е коледното настроениеЧет Дек 12, 2013 7:08 pm by moredn » Мисъл на деняЧет Дек 12, 2013 7:03 pm by moredn » Какво търсим тук?Чет Дек 12, 2013 7:01 pm by moredn » Идилия в бледи стиховеСъб Юли 20, 2013 12:15 pm by hrodopski » Мъдри мисли свързани с любовтаНед Юли 14, 2013 12:29 pm by moredn » Колко жалко, колко болноПон Апр 29, 2013 5:41 pm by hrodopski » Нож с две остриетаСря Авг 22, 2012 7:31 pm by perfect_stranger » Какво слушате в момента?Чет Апр 05, 2012 5:23 pm by Glrk » ПОКАНА - АРТ РЕЗИДЕНЦИЯ "СТАРОТО УЧИЛИЩЕ", 2012Сря Апр 04, 2012 10:42 am by palica |
Poll | | Какво търсим тук? | Влизам, за да видя/покажа различни произведения на изкуството. | | 27% | [ 6 ] | Любопитно ми беше в началото и се привързах към сайтчето. | | 27% | [ 6 ] | Търся нови запознанства и контакти. | | 5% | [ 1 ] | Разнообразявам скуката. | | 32% | [ 7 ] | И аз не знам защо съм тук? | | 9% | [ 2 ] |
| Общо гласове : 22 |
|
|
| Задължителните книги, които дават в училище | |
|
+3sparkling_dust ~Kiss_me~ Love. 7 posters | Автор | Съобщение |
---|
Love. The big Mama
Брой мнения : 293 Points : 584 Reputation : 14 Join date : 24.01.2010 Age : 32
| Заглавие: Задължителните книги, които дават в училище Пет Яну 29, 2010 8:31 pm | |
| Какво ви дават да четете? мислите ли, че книгите са интересни? смятате ли, че една книга никога не е толкова интересна, когато знаеш, че трябва да я четеш? | |
| | | ~Kiss_me~
Брой мнения : 97 Points : 132 Reputation : 0 Join date : 29.01.2010 Местожителство : В моя собствен свят...
| Заглавие: Re: Задължителните книги, които дават в училище Пет Яну 29, 2010 8:38 pm | |
| - Love. написа:
- Смятате ли, че една книга никога не е толкова интересна, когато знаеш, че трябва да я четеш?
Определено!КОгато знаеш,че трябва да прочетеш нещо,то не е толкова интересно! | |
| | | sparkling_dust
Брой мнения : 303 Points : 342 Reputation : 4 Join date : 29.01.2010 Age : 32
| Заглавие: Re: Задължителните книги, които дават в училище Пет Яну 29, 2010 8:49 pm | |
| Като цяло чета всичко, което ни дават като задължителен списък, най-вече по две причини: Първо-учителката ни винаги занижава оценките ако разбере, че книгата не е четена(а тя винаги знае кой я е чел и кой не) и второ- обичам да чета. Не мога да отрека, обаче, че доста от задължителната литература не ми допада. Дори се чудя какво са видяли хората в дадената книга, за да стане тя класика. Ама "разни хора, разни идеали". А иначе по въпроса дали една книга е по-безинтересна, ако е задължителна, мисля, че все пак зависи и от самия четец. В смисъл, ако обичаш да четеш няма да ти пречи да прочетеш книгата. | |
| | | ~Kiss_me~
Брой мнения : 97 Points : 132 Reputation : 0 Join date : 29.01.2010 Местожителство : В моя собствен свят...
| Заглавие: Re: Задължителните книги, които дават в училище Пет Яну 29, 2010 8:51 pm | |
| - sparkling_dust написа:
- Като цяло чета всичко, което ни дават като задължителен списък, най-вече по две причини: Първо-учителката ни винаги занижава оценките ако разбере, че книгата не е четена(а тя винаги знае кой я е чел и кой не) и второ- обичам да чета. Не мога да отрека, обаче, че доста от задължителната литература не ми допада. Дори се чудя какво са видяли хората в дадената книга, за да стане тя класика. Ама "разни хора, разни идеали".
А иначе по въпроса дали една книга е по-безинтересна, ако е задължителна, мисля, че все пак зависи и от самия четец. В смисъл, ако обичаш да четеш няма да ти пречи да прочетеш книгата. И аз много обичам да чета,но би ли прочела "Катеричката Кики"(Примерно) ако ти е в списъка?Просто ни дават адски детски книги!(поне на нас) | |
| | | sparkling_dust
Брой мнения : 303 Points : 342 Reputation : 4 Join date : 29.01.2010 Age : 32
| Заглавие: Re: Задължителните книги, които дават в училище Пет Яну 29, 2010 9:03 pm | |
| Е, има ги и такива случаи. Доста от нашата задължителна литература също не е приятна за четене, но като знам примерно, че произведенията ги има на матурата, ще чета. Иначе така и не дочетох "Бай Ганьо" на Алеко Константинов, макар и предишната ми учителка да ме убеждаваше, че произведението било много хубаво. Междудругото не съм искала да те засегна, по някакъв начин. (:
П.П: Ако мнението ми се сметне за флуд, няма проблеми да го изтриете. (: | |
| | | ~Kiss_me~
| Заглавие: Re: Задължителните книги, които дават в училище Пет Яну 29, 2010 9:09 pm | |
| - sparkling_dust написа:
- Е, има ги и такива случаи. Доста от нашата задължителна литература също не е приятна за четене, но като знам примерно, че произведенията ги има на матурата, ще чета. Иначе така и не дочетох "Бай Ганьо" на Алеко Константинов, макар и предишната ми учителка да ме убеждаваше, че произведението било много хубаво.
Междудругото не съм искала да те засегна, по някакъв начин. (:
П.П: Ако мнението ми се сметне за флуд, няма проблеми да го изтриете. (: Не си ме засегнала.И аз така и не дочетох Бай Ганьо... | |
| | | ^Drama Queen^
Брой мнения : 55 Points : 71 Reputation : 0 Join date : 29.01.2010 Местожителство : in the arms of destiny :]
| Заглавие: Re: Задължителните книги, които дават в училище Пет Яну 29, 2010 11:23 pm | |
| Повечето от книгите от задължителната литература са ми изключително антипатични и едва ги дочитам.Понякога дори не разбирам как дадено произведение се нарича "класика",но след като го изучаваме явно има опредлен замисъл.Спомням си,че преди трябваше да чета "Малкия принц"-и до ден днешен не схващам явния замисъл на книгата,който е пленил доста хора.Но всеки с вкуса си... | |
| | | cyanide sun
Брой мнения : 16 Points : 18 Reputation : 0 Join date : 30.01.2010
| Заглавие: Re: Задължителните книги, които дават в училище Съб Яну 30, 2010 4:12 pm | |
| По принцип чета всичко, понеже очевидно си нямам друга работа. xD Но повечето книги са скучни и безсмислени. Например това лято четох някакви тотални глупости, които сега учим... А колкото до въпроса дали книгата е безинтересна, ако е задължително да я четеш... ами всъщност зависи много от книгата (: | |
| | | Шляп
Брой мнения : 41 Points : 47 Reputation : 0 Join date : 05.02.2010
| Заглавие: Re: Задължителните книги, които дават в училище Пет Фев 05, 2010 10:47 pm | |
| Апф, книгите от задължителната литература за който и да е клас, просто не мога да ги чета. Тази "задължителна" просто ми се набива в очите, и понеже ние, българите винаги ще вършиме всичко наопаки, не мога. Като ми кажат "трябва", аз ми казвам "Ми.. нема па"! ;д ;д Но пък тук, там се появява някоя книжка, която да е интересна. Примерно си спомням Стас и Нели или Белият Зъб. Пипи също ставаше, не че много помня. А ако сме имали някога "Братята с Лъвски Сърца" - то това е една от любимите ми книги, която препрочитам периодичко - през месец. ) Но примерно "До Чикаго и Назад" или "Мамино Детенце" ... Лелее... Заспивах докато чета! | |
| | | Geast
Брой мнения : 645 Points : 827 Reputation : 5 Join date : 13.02.2010 Age : 29
| Заглавие: Re: Задължителните книги, които дават в училище Съб Фев 13, 2010 8:54 pm | |
| Задължителната литература я четях само във втори и трети клас, после вече се отказах, не мога просто, не са ми интересни и една мога да я чета цяло лято хД Спомням си, че "Принцът и просякът" и "Братята с лъвки сърца" ми бяха интересни, но инче другите ги погледах и захвърлях. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Задължителните книги, които дават в училище | |
| |
| | | | Задължителните книги, които дават в училище | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |