На мен ми подариха първата книга за 9-ия ми рожден ден. От тогава съм изключително вманиачена. За мен е най-съвършената поредица!
Тези книги пренасят читателя в един нов свят - прекрасно изграден при това, в повечето фантастични книги остава някаква неяснота или неточност, докато при Хари Потър всичко е съвършено изпипано. Обожавам как име, бегло споменато в първа или втора книга може да се появи като персонаж в шеста или седма.
От около 4 години съм регистрирана във въпросния сайт Потър Мания. Чела съм всяка от 7те книги по поне 10 пъти, знам всички подробности от съдържанието, също си купих книга, която не е излязла в България - Фантастични животни и къде да ги намерим (но не открих куидичът през вековете ;( ), имам само 1та част на английски, но мисля да си купя всички, обожавам магьосническия си наръчник... През 2009г. бях много щастлива да открия първата част на новата поредица Джеймс Потър (не от Дж.К.Р., но все пак интересна) и ...сега очаквам с нетърпение да посетя тематичния парк! Мислила съм да пиша продължение, но в крайна сметка реших, че е безпредметно, измислила съм за себе си какво би станало в книга 8...
Любимата ми книга е Хари Потър и Нечистокръвния принц - просто защото в тази част най-после се случиха доста неща, които очаквах да прочета от много време. Любим герой - Джини Уизли, според мен не й се отделя достатъчно внимание... Харесвам също Хари, Снейп, Хърмаяни, Луна, Дъмбълдор, Невил, близнаците Уизли, Пърси ... ... ...