Latest topics | » Къде е коледното настроениеЧет Дек 12, 2013 7:08 pm by moredn » Мисъл на деняЧет Дек 12, 2013 7:03 pm by moredn » Какво търсим тук?Чет Дек 12, 2013 7:01 pm by moredn » Идилия в бледи стиховеСъб Юли 20, 2013 12:15 pm by hrodopski » Мъдри мисли свързани с любовтаНед Юли 14, 2013 12:29 pm by moredn » Колко жалко, колко болноПон Апр 29, 2013 5:41 pm by hrodopski » Нож с две остриетаСря Авг 22, 2012 7:31 pm by perfect_stranger » Какво слушате в момента?Чет Апр 05, 2012 5:23 pm by Glrk » ПОКАНА - АРТ РЕЗИДЕНЦИЯ "СТАРОТО УЧИЛИЩЕ", 2012Сря Апр 04, 2012 10:42 am by palica |
Poll | | Какво търсим тук? | Влизам, за да видя/покажа различни произведения на изкуството. | | 27% | [ 6 ] | Любопитно ми беше в началото и се привързах към сайтчето. | | 27% | [ 6 ] | Търся нови запознанства и контакти. | | 5% | [ 1 ] | Разнообразявам скуката. | | 32% | [ 7 ] | И аз не знам защо съм тук? | | 9% | [ 2 ] |
| Общо гласове : 22 |
|
|
| Живот за душа | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Ell
Брой мнения : 82 Points : 109 Reputation : 6 Join date : 24.04.2010 Age : 36
| Заглавие: Живот за душа Нед Апр 25, 2010 1:38 pm | |
| Извинявам се на всички, които очакваха да видят тук съответния разка, налага ми се да го изтрия.
Последната промяна е направена от Ell на Пон Апр 04, 2011 9:12 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти | |
| | | perfect_stranger
Брой мнения : 239 Points : 305 Reputation : 9 Join date : 07.02.2010 Age : 29 Местожителство : Pz
| Заглавие: Re: Живот за душа Нед Апр 25, 2010 2:48 pm | |
| Малко се обърках! Мефисто ли е причината поради която е в Ада или има и още? И кога ще побликуваш продължението? | |
| | | Ell
| Заглавие: Re: Живот за душа Нед Апр 25, 2010 2:53 pm | |
| По принцип част от причината да слезе в Ада е Мефисто, защото, както е казано, само там може да се изпълни ритуала. Що се отнася до другата причина - тя става ясна по-нататък. Друга част ще пусна да кажем утре... | |
| | | perfect_stranger
Брой мнения : 239 Points : 305 Reputation : 9 Join date : 07.02.2010 Age : 29 Местожителство : Pz
| Заглавие: Re: Живот за душа Нед Апр 25, 2010 2:55 pm | |
| Чакам с нетърпение | |
| | | Ell
| Заглавие: Re: Живот за душа Пон Апр 26, 2010 7:21 am | |
|
Последната промяна е направена от Ell на Пон Апр 04, 2011 9:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |
| | | Fitzroy
Брой мнения : 64 Points : 72 Reputation : 2 Join date : 15.04.2010 Age : 36 Местожителство : Somewhere in the Universe
| Заглавие: Re: Живот за душа Пон Апр 26, 2010 2:48 pm | |
| Удивително е! Разказваш толкова увлекателно и историята е толкова истинска. Все едно аз съм в Ада на мястото на Аида и виждам измамната красота на Мефисто. Просто нямам търпение да прочета останалото. Искам д аразбера какво щ естане накрая. Дали Ян ще я обикне или тя ще остане в Ада. Отдавна не бях чела нещо толкова добро. Стилът ти на писане е изключително добър. Нямам никакви забележки, само молба да пуснеш по-скоро следващите части. | |
| | | Ell
| Заглавие: Re: Живот за душа Пон Апр 26, 2010 3:45 pm | |
|
Последната промяна е направена от Ell на Пон Апр 04, 2011 9:13 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |
| | | perfect_stranger
| Заглавие: Re: Живот за душа Пон Апр 26, 2010 5:02 pm | |
| Мххмм, привърженик на Данте ли намирисвам? Историята е . Fitzroy добре ти го каза, Пишеш подробно, но не чак до там та да стане отегчително. Много ми харесва на кои моменти задълбаваш и начина по който ги описваш. Абе много ми харесва. | |
| | | Fitzroy
Брой мнения : 64 Points : 72 Reputation : 2 Join date : 15.04.2010 Age : 36 Местожителство : Somewhere in the Universe
| Заглавие: Re: Живот за душа Пон Апр 26, 2010 9:24 pm | |
| Ох, така както е тръгнало ми прилича на драма. някак си, като отчаян оптимист, тая надежда, че краят ще е щастлив, но дори да не е така, разказът ти просто ме плени. Дори ме разплака. Особено там където Ян не вижда това, което е пред очите му. Това е толкова реално - когато човека, който обичаме не вижда в нас, не вижда истинската ни душа, а само това, което е на повърхността. От друга страна това, че Аида не се харесва. Някак си тя не можа да оцени красотата на душата си, когато я видя в Ада. Мислеше само за обикновената тленна обвивка на тази красива, съвършена душа. А Мефисто, като един истински дявол е съвършено изграден образ - и перфектната му външност и лукавството му, стремежът му да нарани смъртните. Искам само да запитам - ти ли измисли той да е син на Сатаната или е някаква легенда? Коя? Аз си взех да чета "Изгубения рай "на Милтън, но си падам по окултното и разни такива библейско - сатанински истории. А пък твоят разказ съчетава мистичното с реалната любовна история и се получава истинска драма. Само се надявам, все пак края да е щастлив. | |
| | | sparkling_dust
Брой мнения : 303 Points : 342 Reputation : 4 Join date : 29.01.2010 Age : 32
| Заглавие: Re: Живот за душа Пон Апр 26, 2010 10:06 pm | |
| Страхотен разказ! Нямам думи... Напълно ме плени- цялата история е поставена по такъв начин, че няма как да не те докосне, да не те заинтригува. Харесва ми начинът, по който в самото повествование преплиташ много житейски истини, което прави разказът невероятен. Едновременно четеш за терзанията на Аида, а в същия момент се замисляш за хиляди други неща, запомняйки написаното не само, заради трагичната, поне за сега, любов на Аида, но и с размислите, които творбата пробужда у теб. Изчетох всичко на един дъх и сега нямам търпение за новите части. Успех и попътен вятър в творенето! | |
| | | Ell
| Заглавие: Re: Живот за душа Вто Апр 27, 2010 6:35 am | |
|
Последната промяна е направена от Ell на Пон Апр 04, 2011 9:13 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |
| | | Fitzroy
| Заглавие: Re: Живот за душа Вто Апр 27, 2010 1:15 pm | |
| Перфектно е! Драма от началото до самия край, при това изпипана до последния детайл. Песента е една от любимите ми балади и буквално ме разплака за пореден път. Остана ми само да гадая защо сълзите й не се превърнаха в перли, а в кристали. Били го обяснила? Аз имам едно предположеие, но не съм съвсем убедена, че е правилно. Мисля си, че накрая Ян я погледвна по друг начин, но това не е било достатъчно. Или просто душата й е била прекалено чиста. Дори Мефисто бе изненадан, като че ли. Много искам да прочета нещо друго твое, дори пак да е тъжно. Разказа те кара да се замислиш за много неща. | |
| | | Ell
| Заглавие: Re: Живот за душа Вто Апр 27, 2010 2:45 pm | |
| Много ти благодаря за милите думи. Песента е любимата ми балада, обожавам Куин. По принцип не съм съвсем наясно защо сълзите й се превръщат в планински кристали. Имам известни съмнения и това е, защото Ян все пак обича душата й, независимо, че не знае, че обича нейната душа. Човекът обаче не може да бъде само душа и това е един от големите проблеми в разказа. Точно затова Аида не се и опитва да оцени образа на душата си, защото тя няма образ всъщност, не и в човешкия сват, а Аида е човек и не може да бъде гледана по друг начин, освен чрез човешките очи и като тяло. По принцип това е май единствения ми по-драматичен разказ, другите неща са по-оптимистични, макар да не съм привърженик на класическия щастлив край. Може скоро да пусна нещо ново.
Последната промяна е направена от Ell на Вто Апр 27, 2010 3:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |
| | | perfect_stranger
| Заглавие: Re: Живот за душа Вто Апр 27, 2010 3:41 pm | |
| | |
| | | sparkling_dust
Брой мнения : 303 Points : 342 Reputation : 4 Join date : 29.01.2010 Age : 32
| Заглавие: Re: Живот за душа Вто Апр 27, 2010 4:42 pm | |
| Краят беше перфектно поставен! Аз лично тълкувам сълзите, превърнали се в планински кристали, като доказателство за това, че по един свой си начин Ян обича Аида, макар и неосъзнал, че красавицата от спомените му е точно тя. Разказът ти ми хареса изключително много, защото описва човешката същина толкова добре- винаги тялото е това, което ни представя пред околните и много често, заради недостатъците му, хората около нас ни подминават, което само по себе си е жалко. Много силен разказ, който оставя много поводи за размисли след себе си. Моите поздравления за прекрасната работа! Продължавай все така и нека музата не те напуска! Надявам се да видя и някое друго произведение, сътворено от теб. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Живот за душа | |
| |
| | | | Живот за душа | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |